Legyél rendszerüzemeltető, mert nagyon megéri!

A rendszerüzemeltetés egy külön szakma manapság. Sokan tisztában vannak azzal, hogy mennyire sokrétű és sokoldalú ez a munka – de ne gondoljuk azt, hogy könnyen fogunk tudni boldogulni egy ilyen IT közegben, ha nincs meg a megfelelő szakmai háttértudásunk.

Még diploma sem kell hozzá

Nem szükséges diplomát szerezned ezen szakterületen, ha a legjobbak közé akarsz tartozni. A rendszerüzemeltetés nagyon sokrétű és sokoldalú munka – és nem a végzettségünk függvényében fog alakulni a végső fizetésünk. Kizárólag a szakmai tudásunk és kompetenciáink fognak dönteni minden tekintetben.

Sokféle és színes munkalehetőség

Nagyon sokféle munkát vállalhatunk el rendszergazdaként. Egy ilyen szakembert gyakorlatilag bármire bevethetünk a rendszerüzemeltetés területén – és ez tényleg így is van. Legyen szó hálózatépítésről, kisebb programok megírásáról, eszközbeszerzésről vagy folyamatos IT monitoringról.

Jó kereseti lehetőség

Nincs különbség egy jó rendszergazda és egy programozó bérezése között. Kizárólag a szakmai tudás, és elhivatottság, valamint a cég, projektek nehézsége és komplexitást fogja eldönteni, hogy mennyit fogunk keresni ezzel a munkával.

A kereset mindig rajtunk múlik – senki máson!

Sokféle cégnél el lehet helyezkedni

Több olyan cég is van, ahol el lehet helyezkedni rendszerüzemeltető szakemberként. Ilyenek lehetnek például a külsős cégek, ahol számtalan partnerrel lehetünk egyidejűleg kapcsolatban.

De akár nagyobb multi-és tech vállalatokhoz is mehetünk dolgozni, itt is megtalálhatjuk a számításainkat, mint teljes munkaidőben dolgozó szakértő.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.