Használt laptopot vennél? Tudd meg, hogy mit veszel!

Mit is akar ez jelenteni? Pontosan azt, amit kell. Ha használt laptopot vásárolsz, igen is vedd a fáradtságot és nézz utána. Ha az eladó hangzatos, sokszor hallott márkát emleget és közben bizonygatja, hogy most ez olcsó és megéri, az már nagyon régen kevés, hogy tőle vedd meg a használt laptopodat.

Ami a piacot jellemzi a használt laptopok terén

Túlkínálat van a használt laptop piacon.

– Kevés pénzből kell jó minőségű használt laptopot vásárolnod.

– Nem engedheted meg magadnak, hogy ne a megfelelő használt laptopot vedd meg.

Ezért a hangzatos márkanév és a műszaki adatok ismerete még nem elég. Mindenki vegye a fáradtságot és keressen fel 2-3 céget is, akik használt laptopokkal foglalkoznak.

Akkor most hogyan is kellene eldöntened, hogy mit is vegyél?

Ez igazán nem nehéz. A használt laptop nevét írd be a Google keresőbe vagy a Youtube keresőjébe és ne felejtsd utána írni, hogy „teszt”.  A tesztek során valós információkat ír mindenki, hiszen általános tájékoztató jellegű a dolog. Az említett tesztek végén gyakran leírják a megjelenési évben az eladási árát. Ha a kiszemelt használt laptop akár 3 éves, de akkor közel 300.000 forint vagy felette volt az ára, akkor biztos lehetsz benne, hogy még évekig hűséges társad lesz az a használt laptop.

Hogyan válasszak használt laptopot?

Ami a legfontosabb használt laptop vásárlásakor, hogy az adott laptopot mire szeretnénk elsődlegesen használni és természetesen, hogy mennyi az az összeg, amit rá akarunk fordítani a használt laptopra. Amikor megvan a maximálisan elkölthető keret, természetesen leszűkül a kör, ezekre a pénztárcánknak megfelelő használt laptopokra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.